Sabine Boogerd PARTICOLARE


OVER ONS

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen loopt als een rode draad door het bedrijf PARTICOLARE. We willen bij alle bedrijfsbeslissingen alle kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. De bedrijfsactiviteiten worden vanuit maatschappelijke betrokkenheid gerealiseerd en hebben een toekomstgerichte visie.

De textiele producten worden geproduceerd in Enschede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn zeer getalenteerde mensen op het gebied van confectie die weer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Zij krijgen de kans om vanuit deze start een betaalde baan te genereren. Ditzelfde streven we na bij andere taken binnen het bedrijf, zoals het maken van de meubels en de voltooiing van de website. Zij hebben mede door deze prettige en leerzame werkervaring een betaalde baan kunnen krijgen. Op dit moment werken we samen met een productiebedrijf die hetzelfde doel nastreeft en daardoor kunnen we verder expanderen.

Doordat de kussens op maatschappelijk verantwoorde wijze geproduceerd worden, blijven de kussens betaalbaar met een hoog kwaliteitsniveau!

Ik vind het belangrijk dat alle mensen waar ik mee werk met een goed gevoel hun taken kunnen uitvoeren. Dit is voor mijzelf immers een levensbehoefte waar ik veel energie uit put en dat gun ik iedereen! We doen het met z’n allen en we zetten producten in de markt met liefde en passie. Ik zoek graag naar samenwerkingsverbanden met bedrijven die dezelfde normen en waarden nastreven en een no nonsens mentaliteit hebben.

PARTICOLARE Is een interieurmerk voor authentieke en creatieve mensen die hun huis omarmen met een combinatie van mooie basiselementen in combinatie met unieke en handgemaakte producten.
Verrassende en niet vanzelfsprekende combinaties geven je huis karakter en zo je laat zien wie je bent.
De kracht van dit merk is te zien in de mooie materialen en de natuurlijke vormen.
Ik laat me inspireren door de natuur, alledaagse dingen rondom huis en ontwikkelingen op het gebied van mode, kunst en architectuur.
De ontwerpen van PARTICOLARE zijn ontstaan uit passie voor interieur en bestaan uit de juiste balans tussen vorm, kleur en materiaal.

PARTICOLARE werkt samen met jonge talenten die afgestudeerd zijn aan de Design Academy in Eindhoven.

De showroom van PARTICOLARE is tevens een winkel en is gevestigd aan de Langestraat 49 in Delden. Kom gezellig langs en laat je inspireren!


DUURZAME KERNWAARDEN VAN PARTICOLAREGoed werkgeverschap
-    Waarborgen prettige, veilige en gezonde werkplek

Milieuverantwoorde en efficiënte bedrijfsvoering
-    Bewust omgaan met reduceren impact op milieu (Mobiliteitsbeleid, verantwoord energie– en papierverbruik)
-    In het kader van energiebesparing blijven we alle producten regionaal maken, zodat we zoveel mogelijk CO-2 neutraal kunnen leveren.


Cradle-to-cradle
-    Hergebruik en recycling binnen kussens, PLA vazen, verpakkingsmateriaal en meubilair
-    Enkele producten kunnen tevens gemaakt worden van thermohard composietmateriaal van de NS. Hier worden bijvoorbeeld tafelbladen van gemaakt.

Criterium selectie partners
-     Particolare werkt uitsluitend samen met partners die milieubewust ondernemen. Zowel KP Interieur als Hassing totaal Stoffering kennen milieunormering ISO 14001

Donatie beleid (MVO-proof)
-    Particolare schenkt interieurproducten aan mensen in de bijstand i.s.m. de gemeente Enschede, kringloopbedrijven, Humanitas en andere sociale bedrijven, zodat zij een warm en fijn thuis kunnen hebben.