Sabine Boogerd PARTICOLARE


OVER ONS

PARTICOLARE Is een interieurmerk voor authentieke en creatieve mensen die hun huis omarmen met een combinatie van mooie basiselementen in combinatie met unieke en handgemaakte producten.
Verrassende en niet vanzelfsprekende combinaties geven je huis karakter en zo je laat zien wie je bent.
De kracht van dit merk is te zien in de mooie materialen en de natuurlijke vormen.
Ik laat me inspireren door de natuur, alledaagse dingen rondom huis en ontwikkelingen op het gebied van mode, kunst en architectuur.
De ontwerpen van PARTICOLARE zijn ontstaan uit passie voor interieur en bestaan uit de juiste balans tussen vorm, kleur en materiaal. 

 

Wij zijn ons het laatste half jaar voornamelijk aan het focussen op duurzaamheid. We vonden dit altijd al belangrijk, maar gezien alles wat er in de wereld gebeurt vinden we het nog belangrijker dan ooit. We proberen dit nu in zoveel mogelijk producten door te voeren.

PARTICOLARE werkt samen met jonge talenten die afgestudeerd zijn aan de Design Academy in Eindhoven, waaronder Pien ten Napel.

Binnenkort verschijnt onze eerste lamp van Pien op de markt. Het product heeft ook met duurzaamheid te maken en is zeker revolutionair! Een stekker en een stopcontact is niet meer nodig, maar het is ook geen oplaadbare lamp.

Je kunt nu al in het filmpje zien op welke manier de Unda lamp van energie wordt voorzien.

Hieronder zie je de vormgeving en de kleuren waarin de lamp verkrijgbaar wordt.

UNDA LAMPEN


Daarnaast heeft designer Pien ook een kunstwerk ontwikkeld dat net zo innovatief is als de lamp. Het kunstwerk verandert van kleur door de zon. Op het moment dat er natuurlijk daglicht schijnt op de fraai vormgegeven panelen, zal de kleur ook veranderen. Op deze manier ondergaat je kunstwerk een doorlopende verandering gedurende de dag. Zodra je met een paneel naar buiten loopt zie je het product van kleur veranderen. Hoe bijzonder is dat! Bovendien is het gemaakt van gerecycled materiaal. 

Hoe Incentive werkt kun je zien in het filmpje.

 

Lidewij Edelkoort gaf laatst in het TV programma Tegenlicht al aan dat het nu belangrijker dan ooit is, om zoveel mogelijk lokaal te kopen en dat het niet verstandig is dat bedrijven blijven produceren in verre landen. Duurzaam produceren wordt dan lastig als iedereen maar lange afstanden blijft reizen en meerdere keren per jaar nieuwe collecties blijft maken. Waarom van ver halen, als het ook in je eigen land verkrijgbaar is! Wij denken al vanaf het begin op deze manier, maar ik ben wel blij dat mensen nu gelukkig gaan inzien dat dit niet meer de juiste manier is als je ziet wat er allemaal gaande is in de wereld. Ook Theo-Bert Pot vertelde ongeveer hetzelfde verhaal in de radio uitzending  Big 5 van BNR.

 

Sinds kort hebben we tevens mooie nieuwe ontwerpen, die geprint worden op duurzaam fotobehang. Bijna alle producten worden in Twente gemaakt door vakmensen, waarvan een deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. We kunnen hen indirect helpen aan een betaalde baan, zodat ze weer een bestaan op kunnen bouwen. Onze binnen kussens worden gemaakt van gerecycled materiaal en worden tevens bij een van onze zakenpartners in Twente geproduceerd. We hebben alle rollen stof op voorraad liggen bij onze confectie in Enschede. Hier worden zo goed als alle producten op maat en met de hand gemaakt. 

We staan al jaren bekend om onze onderscheidende stoffen en met onze nieuwe producten kunnen we de wereld laten zien waar het momenteel allemaal om draait.

Ik vind het belangrijk dat alle mensen waar ik mee werk met een goed gevoel hun taken kunnen uitvoeren. Dit is voor mijzelf immers een levensbehoefte waar ik veel energie uit put en dat gun ik iedereen! We doen het met z’n allen en we zetten producten in de markt met liefde en passie. Ik zoek graag naar samenwerkingsverbanden met bedrijven die dezelfde normen en waarden nastreven en een no nonsens mentaliteit hebben.


De showroom van PARTICOLARE is tevens een winkel en is gevestigd aan de Langestraat 49 in Delden. Kom gezellig langs en laat je inspireren!


DUURZAME KERNWAARDEN VAN PARTICOLARE


Goed werkgeverschap 
-    Waarborgen prettige, veilige en gezonde werkplek 

Milieuverantwoorde en efficiënte bedrijfsvoering 
-    Bewust omgaan met reduceren impact op milieu (Mobiliteitsbeleid, verantwoord energie– en papierverbruik) 
-    In het kader van energiebesparing blijven we alle producten regionaal maken, zodat we zoveel mogelijk CO-2 neutraal kunnen leveren. 


Circulair ondernemen en groene energie 
-    Hergebruik en recycling binnen kussens, PLA vazen.
-    Undalamp en Incentives


Criterium selectie partners 
-     Particolare werkt uitsluitend samen met partners die milieubewust ondernemen. Zowel KP Interieur als Hassing totaal Stoffering kennen milieunormering ISO 14001 

Donatie beleid (MVO-proof) 
-    Particolare schenkt interieurproducten aan mensen in de bijstand i.s.m. de gemeente Enschede, kringloopbedrijven, zodat zij een warm en fijn thuis kunnen hebben.